Onze Mediators

Wie zijn wij?

Mediationcentrum Gelderland stelt zich ten doel om letterlijk en figuurlijk “ruimte” te creëren voor het constructief oplossen van moeilijke situaties. De mediators van MCG zijn juristen, maar vooral ook professionals. Wat hen bindt is het willen werken met mensen zoals u, die een oplossing prefereren boven het gevecht. Dat vergt “moed” aan uw zijde en “betrokkenheid” aan onze zijde.

MCG is geen doorsnee mediationcentrum; wij zijn “kritisch” in de aanname van zaken. Indien na een oriënterend gesprek blijkt dat er een klik ontstaat en er een basis is om via mediation tot oplossingen te komen, dan zullen we uw zaak graag aannemen.

Commitment vooraf is een vereiste. Is dat commitment niet aanwezig dan ligt het voor de hand dat partijen gaan procederen. Soms is het gewoon (nog) niet anders. Een succesvolle mediation onderscheidt zich van een succesvolle procedure omdat middels mediation een door partijen zelf bereikte en “gedragen” oplossing wordt bereikt. Juist daar ligt meteen ook de uitdaging voor de mediators van MCG!

KLIK HIER VOOR EEN GRATIS INFORMATIEGESPREK OF BEL 0314 - 37 28 00

JEAN-PAUL SARS, mediator

Ik ben Jean- Paul, advocaat en mediator, maar vooral een verbinder. Ik geef vertrouwen en bewaak het proces waarbinnen partijen elkaar ook steeds meer vertrouwen kunnen geven. Ik ben gefascineerd door de creativiteit en veelkleurigheid van oplossingen die partijen in een mediation samen kunnen bereiken.
Van alle mediators -een mediator mag zich in beginsel niet actief opstellen bij het formuleren van de oplossingen- ben ik bijzonder “to the point”. Mijn opleiding als mediator voor (internationale) zakelijke geschillen (naast de nationale opleiding tot MfN mediator) zal daarin zeker vormend zijn geweest. Ik leg u dat graag uit in een oriënterend gesprek.

CONTACT JEAN-PAUL

CHARLOTTE VAN REEVEN, mediator

Ik ben juriste en mediator. Zowel als jurist als mediator houd ik mij graag bezig met het familierecht, waaronder echtscheidingen. Als kind van gescheiden ouders weet ik als geen ander hoe lastig het kan zijn dat “alles” lijkt te veranderen.

Daarom vind ik het ook zo belangrijk om- naast een constructieve werkhouding door- en met de ouders- kinderen bij de voorgenomen echtscheiding te betrekken op een wijze die passend is voor hun leeftijd en om aandacht te besteden aan hun wensen, vragen en zorgen. Een kind van 12 jaar zit met hele andere vragen, dan een kind van 18 jaar dat studeert. Het kind van twaalf maakt zich zorgen waar hij of zij straks moet gaan wonen en hoe vaak er op en neer verhuisd zal worden, terwijl de 18 of 21-jarige graag wil weten of paps en mams nog kunnen bijdragen aan de studie.

Samen met de andere mediators van Mediation Centrum Gelderland probeer ik kinderen en ouders te helpen bij dit proces, door aandacht te besteden aan emoties die leven bij kinderen en ouders, stil te staan bij de “scheidingsmelding” en gezamenlijk afspraken te maken die voor elk gezinslid “goed” voelen. Wij starten dus niet met een financiële afwikkeling (dat komt later), maar eerst met het inrichten van- en onderhouden van relaties tussen de ouders en tussen de ouders en de kinderen.

CONTACT CHARLOTTE

Wat kunnen wij voor u doen? Neem contact met ons op